Tags

, ,

IMG_9658Rosehagen dyrkes av Øystein. Han beskriver hagen som “frodig og lukket inne av busker og trær, et sted å hvile, være alene, grille og finne ro, en hage med masse frukt og bær”.

Matvekster: 4 kvm. Prydvekster: 75 kvm. Det som høstes i Rosehagen kan du følge her. Trykk på fanen til Rosehagen i skjemaet. Les mer om Rosehagen
Frukttrær og bærbusker: 3 eple, 2 plomme, 1 solbær, 1 morell, 5 rips, 3 meter bringebærbusker og 5 kvm jordbærfelt.

Jordbær er den viktigste årvisse veksten, men det er rosene og peonene han setter mest pris på. Øystein er flink til å slappe av i hagen sin og til å få Trine og Kristine til å luke den. Selvdyrkede favorittretter er salat med løpstikke og skvallerkål, myntete, sitronverbenate, syltetøy og eplesaft.

 

Nedenfor vil du kunne finne mer om Rosehagen gjennom sesongen.

MIMG_9826ai og juni.

I Rosehagen slapper de godt av og roer ned. Likevel får de avlinger av hagemat og vakre blomster fordi de har valgt vekster som passer til deres hageliv. Buskroser gir masse blomster og fylde i hagen og lite stress.

Juli.

Har en plantet ripsbusker og stelt dem litt på høsten, ja så får en rips i juli selv om en slapper godt av.

IMG_9824Om en liker å slappe av kan jo plen være nyttig også. Er en heldig og får tørke, som i år, blir det mindre klipping også. Frukttrærne kaster flotte skygger på varme dager. Og mens en roer ned vokser frukten.

IMG_9825

 

Advertisements