Tags

, ,

IMG_9547Pilhytta dyrkes av Marit. Marits hage er i stadig forandring, har skiftende vekster fra år til år og en spennende pilhytte som barnebarn elsker å leke i.

Matvekster: 30 kvm. Prydvekster: 20 kvm. Det som høstes i Pilhytta kan følges her. Trykk på Pilhytta. Les mer om pilhytta 

Pilhytta har et drivhus på 3 kvm. Der dyrkes det tomater, chili og vekster som trenger forspiring. Hagen har også mange ulike smakssterke urter.

Frukttrær og bærbusker: 2 plomme, 2 eple, 1 kirsebær, 2 rips, 2 solbær, en rad med bringebær og et felt med jordbær.

Marit er en erfaren hagedyrker med stor plantekunnskap, og er blant dem som lykkes med bønner. Hun gleder seg svært over selve hagearbeidet og spiser mye selvdyrket mat i matpakke og til middag gjennom sommersesongen.

Denne siden er under oppbygging. Opplysningene over vil bli justert.

Nedenfor vil du kunne finne mer om hagen gjennom sesongen. 

Mai og juni.

I mai og juni har en kunnet se mange flotte vekster i denne hagen. Blant de tidligste var asparges som Marit har lykkes med.

IMG_0211

 

I begynnelsen av juni harmange urter vokset seg store og fine. Særlig agurkurten har vært tallrik med sine egenartede og vakre blå blomster. Den er lettdyrket og sår seg ofte selv, og pynter flott opp i urte- og grønnsaksbedd.

IMG_0218

I den varierte hagen dyrker Marit også en imponerende stor tue med pepperrot og er en av dem som kan kunsten å bruke denne veksten fint i matlaging.

IMG_9836

I begynnelsen av juli var det mange kirsebær på de unge trærne i denne hagen, og det ble også høstet flotte sukkererter.

 

IMG_9811

Pilhytta er, som navnet sier, en litt leken hage der barnebarn trives. Pilkvistene som den levende hytta er bygget av vokser også i et dyrkningsbedd. På forsommeren kan en se hvordan pilekvistene skyter på nytt med nye blader og stilker. Det går trolig raskt.

IMG_0221

Her finnes det også mange fargerike og eventyrlige figurer som liver opp og sprer glede.

IMG_9833

I Marits hage tegner det også til en stor bærhøst denne sommeren.

Midt i Juli.

I Pilhytta har det vært stor bærhøst denne sommeren: 33 liter rips, 17 liter stikkelsbær, 9 liter bringebær og 3 liter solbær. Marit er blant dem som er flinke med bønner og har høstet 3 liIMG_9055ter i år.

Det tegner også til at det i Pilhytta vil bli en fin frukthøst..

Hagen i August.

I august har tomatene i drivhuset begynt å gi avling. Utenfor står jordskokkene fint i grønnsaksbeddet.

IMG_9038

Sist i august er plommene begynt å bli modne og høstingen begynt. De flotte små epletrærne bærer fint med epler som skaper feststemning i hagen.

IMG_9052

Hagen i September.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Advertisements